Labels

28/01/2015

Kokosanki baranki na sucharku - Coconut & melba toast tea cakes - Biscotti di cocco e fette biscottate

Smakołyki Angeli na Facebooku

Polski/English/Italiano

Składniki/Ingredients/Ingredienti
300 g wiórek kokosowych/ 10.5 oz coco flakes/ 300 g di farina di cocco
200 g cukru/ 200 g sugar/ 200 g di zucchero
4 białka/ 4 egg whites/ 4 albumi
sucharki/ melba toasts/ fette biscottate

Polski:
Wykonanie:
Ubić białka z cukrem mikserem, dodać kokos i wymieszać. Warto wykorzystać resztki sucharków, pokruszone nawet, na małe kawałki nałożyć masę kokosowo-białkową. Sucharki pokroić lub połamać na małe kawałki, nałożyć na nie masę. Upiec w 180° C wg gustu: a) na jasno złoty kolor b) na brązowo (uważać, by nie przypalić, by środek ciastka pozostał biały). Smacznego!

English:
Method:
Beat the whites with sugar until stiff, add the coco flakes and mix well. Fill in small pieces of melba toasts with the coco cream and bake at 180° C/ 350° F  until a) golden b) golden brown (according to your preferences).

Italian:
Come si fa:
Sbattere gli albumi con lo zucchero, aggiungere la farina di cocco ed amalgamare. Mettere sui piccoli pezzi di fette biscottate e cuocere in forno già caldo a 180° C finché i dolcetti diventano a) dorati b) marroni - come preferite.