Labels

26/01/2015

Makaroniki orzechowe na wafelku - Walnut and wafer tea cakes - Dolcetti di noci e wafer

Smakołyki Angeli via Facebook

Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
300 g orzechów wloskich/ 300 g walnuts/ 300 g di noci
200 g cukru/ 200 g sugar/ 200 g di zucchero
4 białka/ 4 egg whites/ 4 albumi
 wafel/ wafer/ wafer

Polski:
Wykonanie:
Ubić białka z cukrem mikserem, dodać siekane orzechy i wymieszać. Warto wykorzystać resztki wafla, pokruszone nawet, na małe kawałki nałożyć masę kokosowo-białkową. Upiec w 180° C  na jasno złoty kolor. Smacznego!

English:
Method: Beat the whites with sugar until stiff, add the chopped walnuts and mix well. Fill in small pieces of wafer with the walnut cream and bake at 180° C/ 350° F  until golden.

Italiano:
Come si fa: Sbattere gli albumi con lo zucchero, aggiungere le noci tagliate a pezzi piccoli e mettere tutto insieme. Mettere sui piccoli pezzi di wafer e cuocere in forno già caldo a 180° C finché i non dolcetti diventino dorati.