Labels

10/06/2016

Rogaliki twarogowe z konfiturą i truskawkami - Strawberry Kifli with Quark - Cornetti di formaggio quark e marmellata

#SmakoykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:

Ciasto/Dough/Impasto
200 g twarogu/ 200 g (7 oz) quark (cottage cheese)/ 200 g di quark (formaggio)
200 g masła/ 200 g (7 oz) butter/ 200 g di burro
200 g mąki/ 200 g (7 oz) plain white flour/ 200 g di farina tipo 00
20 g cukru/ 20 g (0.7 oz) sugar/ 20 g di zucchero
starta skórka z cytryny organicznej/  grated organic lemon peel/  buccia di limone biologico
szczypta soli/ a pinch of salt/ un pizzico di sale

Nadzienie/ Filling/ Ripieno
domowa konfitura/ home made jam/ marmellata fatta a casa
truskawki/ strawberries/ fragole

Polski
Wykonanie: Wyrobić ciasto kruche, twarogowe, wstawić  na ok. 2 godziny do lodówki. Można ni e dodawać w ogóle cukru. Wyjąć ciasto z lodówki, podzielić na 4 części, utworzyć z nich kule, rozwałkować, utworzyć trójkąty, umieścić kawałek truskawki i konfitury (u mnie morelowa) i zwinąć rogaliki. Piec w 180 ° C ok. 20 minut. Posypać cukrem pudrem.

English
Directions: Make a dough and leave it for about 2 hours in the fridge. Divide the dough into 4 parts, roll out them out and cut out triangles. Place a piece of strawberry and jam and roll the triangle to form kifli (look at the photos below). Preheat the oven to 350 ° F and bake for about 20 minutes. Serve with powdered sugar.

Italiano 
Come si fa: Lavorare l'impasto e metterlo in frigo per circa 2 ore. Dividere quindi l'impasto in 4 pezzi (palline), stendere ogni pallina e tagliare i triangoli. Mettere un pezzetto di fragola e un po' di marmellata su ogni triangolo ed arrotolare i cornetti. Cuocere nel forno già caldo a 180 ° C per circa 20 minuti. Servire con lo zucchero a velo.



Przepis bierze udział w poniższych akcjach kulinarnych:

Milion smaków truskawek - edycja trzecia


Wiosenne słodkości 2016

No comments:

Post a Comment