Labels

19/09/2016

Trufelki z resztek ciasta - No Bake Truffles - Tartufi con avanzi di torta

Smakołyki Angeli via Facebook
Polish/English/Italian
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
1/2 szklanki płatków owsianych/ 1/2 cup oat flakes/ 1/2 di tazza di fiocchi di avena
90 g marcepanu/masy marcepanowej/ 3 oz almond paste/ 90 g pasta di mandorla
50 g masła lub oleju kokosowego/ 1.7 oz butter or coconut oil/ 50 g di burro o olio di cocco
resztki ciasta/ cake remainings/ avanzi di torta
3-4 łyżki wódki/ 3-4 table spoons vodka/ 3-4 cucchiai di vodka
wiórki kokosowe do "panierowania"/ organic coconut flakes/ fiocchi di cocco
migdały/ almonds/ mandorle

Polski
Wykonanie: Płatki zmielić, resztki ciasta pokruszyć, dodać masło/olej kokosowy, kakao, wódkę, marcepan i wymieszać na jednolitą masę. Uformować kuleczki, do każdej włożyć migdał i dokładnie obtoczyć we wiórkach kokosowych. Można włożyć trufle do papierowych foremek. Przechowywać w lodówce. Smacznego!

English 
Directions: Grind to powder the oats and crush cake remaining, add the butter, cocoa, vodka and almond paste and mix well to form a dough.

Shape the dough into balls by rolling between the palms of your hands, hide an almond into each ball. Then roll them in cocco flakes. You can place them into paper cupcake liners.

Italian
Come si fa: Polverizzare i fiocchi e schiacciare gli avanzi di torta ed infine unire il burro, la vodka e la pasta di mandorla per amalgamare l'impasto.

Creare con l'impasto delle palline, riempirne ciascuna con una mandorla e passarle nei fiocchi di cocco.

Poneteli nei pirottini e conservare in frigorifero prima di servire.