Labels

04/10/2017

Kasza orkiszowa z groszkiem i szafranem - Green Peas, Spelt & Saffron Recipe - Farro spelta con piselli allo zafferano

Smakołyki Angeli na Facebook
Polski
Wykonanie: Kaszę przed gotowaniem zalać wodą i odstawić na kilka godzin. Ugotowaną wymieszać z siekanym chudym boczkiem, podsmażonym, ugotowanym groszkiem, wymieszanym z "roztworem" szafranowym. Całość okrasić koperkiem, solą i pieprzem do smaku.

English
Method: Before cooking, keep the spelt in cold water for about 2 hours. When boiling procedure finishes, mix the spelt with cooked green peas with saffron, chopped and fried bacon and decorate with fresh dill, add salt and pepper to taste.

Italiano
Come si fa: Di solito, prima della cottura, teniamo il farro in acqua fredda per qualche ora. Dopo la cottura, mescoliamolo con i piselli cotti con lo zafferano, la pancetta magra tagliata a cubetti e soffritta. Decoriamo il tutto con l'aneto e serviamo con sale e pepe a piacere.