Labels

05/12/2017

Ciasteczka czekoladowe z orzechami - Chocolate & Nut Tea Cakes - Biscotti al cioccolato e noci

Smakołyki Angeli na Facebooku
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
250 g gorzkiej czekolady/ 9 oz dark chocolate/ 250 g di cioccolato fondente
200 g mąki / 7 oz all purpose white flour/ 200 g di farina
100 g cukru / 3.5 oz sugar/ 100 g di zucchero
60 g masła / 2 oz butter/ 60 g di burro
170 g oleju/ 6 oz oil/ 170 g d'olio
2 jajka/ 2 eggs/ 2 uova
wanilia/ vanilla extract/ vaniglia
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia/ 1 ts baking powder/ 1 cucchiaino di lievito
szczypta soli/ a pinch of salt/ 1 pizzico di sale
orzechy np. włoskie/ nuts/ noci

Polski:
Wykonanie: Czekoladę rozpuścić wraz z masłem. Z podanych składników zagnieść ciasto. Łyżeczką nabierać ciasto i kłaść na blachę. Posypać pokruszonymi orzechami. Piec w 170° C przez ok. 14-15 minut. Smacznego!

English:
Method: Melt the butter and chocolate. Knead a dough, place small balls of the dough with a teaspoon onto the baking tin. Sprinkle them over with crushed nuts. Bake at 340° F for about 14-15 minutes. Serve with tea in the afternoon.

Italiano:
Come si fa: Sciogliere il burro ed il cioccolato a bagnomaria o al microonde. Fare l'impasto, usando il cucchiaino mettere delle piccole porzioni sulla teglia. Mettere sopra qualche pezzo di noce. Cuocere in forno già caldo a 170° C per circa 14-15 minuti.