Labels

26/01/2018

Bezy słonecznikowe na wafelku - Sunflower Seeds & Wafer Cookies - Dolcetti di semi di girasole e wafer

Smakołyki Angeli na Facebooku
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
200 g nasion słonecznika/ 200 g sunflower seeds/ 200 g di semi di girasole
50 g wiórek kokosowych/ 50 g coco flakes/ 50 g di farina di cocco
200 g cukru/ 200 g sugar/ 200 g di zucchero
4 białka/ 4 egg whites/ 4 albumi
 wafel/ wafer/ wafer

Polski:
Wykonanie: Ubić białka z cukrem mikserem, dodać uprażony na suchej patelni słonecznik, kokos i wymieszać. Warto wykorzystać resztki wafla, pokruszone nawet, na małe kawałki nałożyć masę. Upiec w 180° C  do zarumienienia. Smacznego!

English:
Method: Toast the sunflower seeds in a pan. Beat the whites with sugar until stiff, add the sunflower seeds, coco flakes and mix well. Fill in small pieces of wafer with the dough and bake at 180° C/ 350° F  until golden.

Italiano:
Come si fa:  Tostare i semi di girasole su una padella aderente. Sbattere gli albumi con lo zucchero, aggiungere i semi, la farina di cocco e amalgamare. Mettere sui piccoli pezzi di wafer e cuocere in forno già caldo a 180° C finché i dolcetti diventano dorati.