Labels

04/04/2018

Mini szaszłyki z kiełbaską - Mini Sausage Skewers - Mini spiedini alla salsiccia

Smakołyki Angeli na Facebooku
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
kiełbaska/ sausage/ salsiccia
cebula/ onion/ cipolla
cukinia/ zucchini/ zucchina
sól i zioła/ salt and spices/ sale ed erbe aromatiche
oliwa/ olive oil/ olio d'oliva

Polski
Wykonanie: Kiełbaskę, cukinię i cebulę kroimy w krążki, skrapiamy oliwą i prószymy ziołami. Szpilujemy krążki na przemian, najlepiej podwójnymi szpilkami do szaszłyków (w wersji mini). Pieczemy w piekarniku (180° C) przez ok. 15 minut. Jest to szybki i smaczny posiłek, który można ubogacać dowolnymi dodatkami.

English
Directions: Roll the sausage, onion and zucchini slices in the herb/spice and olive oil mixture with salt and thread them one at a time. Spray with olive oil and bake at 356° F for about 15 minutes. 

Italiano
Come si fa: Tagliate a fette le zucchine, salsicce e cipolle, salatele e pepatele con l'aggiunta di vostre erbe aromatiche preferite, spruzzate con un filo d'olio e lasciate a marinare per qualche tempo. Poi chiudete con stecchini. Spennellate con l'olio della marinata. Fate gratinare in forno a 180° C per circa 15 minuti.


Przepis bierze (pozakonkursowo) udział w mojej, poniższej, akcji kulinarnej: