Labels

Czym zastąpić cukier? What instead of sugar? Cosa invece dello zucchero?



Zamiast stosować nadmiernie cukier rafinowany, który nie jest zdrowy dla naszego organizmu (jest trucizną!), polecam fruktozę, miód pszczeli, cukier nierafinowany  (tj. buraczany cukier nierafinowany, ale może też być trzcinowy, byle tylko był nierafinowany, bo i rafinowany trzcinowy jest w sprzedaży). Fruktoza jest słodsza od cukru, zatem należy jej użyć dużo mniej. Miód nie do wszystkiego pasuje, ale dla wprawnej kucharki (wprawnego kucharza) też nie będzie stanowił problemu!

Instead of an over-usage of refined sugar, which is a poison for us, in our every day cuisine, I suggest you should try bee honey, fruit sugar or raw sugar. But try not to exaggerate with fruit sugar, which is sweeter than sugar.

Dato che lo zucchero raffinato non è buono per la nostra salute, suggerisco di usare il miele d'api, il fruttosio, ma non esagerando con le quantità, oppure lo zucchero non raffinato (grezzo) come di solito si può trovare nello zucchero di canna.