Labels

01/04/2015

Ciasteczka ananasowe ze słonecznikiem - Pineapple and sunflower cookies - Dolcetti all'ananas e semi di girasole


Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
180 g mąki/ 6.3 oz plain white flour/ 180 g di farina
1-2 łyżki śmietany/ 1-2 tbs cream/ 1-2 cucchiai di panna
1 jajko/ 1 eggs/ 1 uovo
130 g cukru brązowego/ 4.5 oz brown sugar/ 130 g di zucchero grezzo
100g masła/ 3.5 oz butter/ 100 g di burro
100 g krojonego drobno ananasa (odsączonego)/ 3.5 oz pineapple slices, drained and chopped/ 200 g di ananas sciroppata, sgocciolata
50 g mielonego słonecznika/ 1.7 oz ground sunflower seeds/ 50 g di semi di girasole macinati
0,5 łyżeczki mielonego cynamonu/ 0.5 tsp ground cinnamon/ 0,5 di cucchiaino di cannella macinata
1 cukier waniliowy/ 1 tsp vanilla extract/ 1 bustina di vaniglia

Polski:
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto i łyżką ułożyć na blachę (ewentualnie nałożyć do papierowych foremek, ale polecam kłaść bezpośrednio na blachę, są bardziej chrupiące).

Piec w 20°C przez ok. 15-20 minut.

English
Method:
Using all the ingredients knead the dough. Place with a table spoon on the baking tin or as in the photos in small paper baking cups.

Bake at 390°F for about 15-20 minutes.

Versione italiana 
Come si fa:
Usando tutti gli ingredienti lavoriamo l'impasto. Formiamo i biscotti con un cucchiaio oppure riempiamo a meta' i pirottini piccoli e facciamoli cuocere nel forno già caldo a 200°C per 15- 20 minuti circa.