Labels

20/05/2017

Ciasteczka marchewkowo-kokosowe - Carrot and Cocco Cookies - Dolcetti al cocco e carote

Smakołyki Angeli via Facebook
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
300 g  drobno startej marchewki/ 10.5 oz finely grated carrots/ 300 g carote grattugiate finemente
100 g mąki kokosowej/ 3.5 oz coconut flour/ 100 g di farina di cocco
150 g mąki pszennej razowej*/ 5 oz whole meal white flour/ 150 g di farina integrale
1-2 jajka/ 1-2 eggs/ 1-2 uova
75 g cukru trzcinowego/ 2.5 oz brown sugar/ 75 g di zucchero grezzo
100 g oliwy/ 3.5 oz olive oil/ 100 g di olio d'oliva
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej/ 0.5 tsp baking soda/ 0,5 di cucchiaino di bicarbonato di sodio

*mąkę razową można zastąpić mąką ryżową, ewentualnie całość upiec na kokosowej

Polski:
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto (sodę najlepiej rozpuścić w odrobinie mleka krowiego lub roślinnego). Łyżeczką nabierać ciasto i formować kulki, spłaszczyć formując ciasteczka.  Piec w 180°C przez ok. 15 minut. 

English
Method: Using all the ingredients knead the dough. Form small balls (a tea spoon size) and flatten them to form your cookies.  Bake at 355°F for about 15 minutes.

Italiano
Come si fa: Usando tutti gli ingredienti lavoriamo l'impasto. Formiamo delle palline della dimensione del cucchiaino e poi formiamo i biscotti premendo le palline con le dita. Facciamoli cuocere nel forno già caldo a 180°C per 15 minuti circa.


Przepis bierze udział w poniższej kokosowej akcji kulinarnej: